Geschiedenis Gepal
Nadat dhr Raydt zijn onderneming Raydo (Raydt Onderdelen) had gestaakt, is hij in 1932 gestart met een metaalbedrijf waar hij verkeersborden en kentekenplaten produceerde. Hij kocht hiertoe een pand aan de viaductweg te Den Haag.
De groei van de infrastructuur en de opkomst van de automobielindustrie na de oorlog zorgde voor vraag naar zowel verkeersborden als kentekenplaten.
Op 1 januari 1978 werd de retroreflecterende kentekenplaat verplicht ingevoerd in Nederland. De investeringen voor de nieuwe productiemethode en de benodigde ruimte voor productie waren voor de toenmalige directie reden om de productie van kentekenplaten te stoppen.
De naam Gepal is sinds de oprichting door dhr Raydt aan het bedrijf verbonden. In de vooroorlogse jaren werden verkeersborden in relief geperst, waarna de figuratie met de verfwals werd gekleurd. De techniek van GEPerst ALuminium werd door dhr. Raydt versleuteld tot bedrijfsnaam.
Geschiedenis Naamplaat
Naamplaat Bewegwijzering B.V. is opgericht in 1947. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich op de productie van naam- en typeplaten van aluminium, messing en staal. Later werd het portfolio uitgebreid met bedieningspanelen voor elektrische apparaten, zoals wasmachines en afzuigkappen, maar ook membraanschakelaars, touchscreen bedieningspanelen en frontfolies.
In 1989 heeft Langcat B.V. Naamplaat overgenomen. Sindsdien is de productie van Naamplaat volledig toegewijd aan bewegwijzeringsborden en is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier in Nederlandse bewegwijzering.
In 2009 werd Naamplaat Bewegwijzering B.V. onderdeel van de Knieriem Bedrijvengroep.
In 2011 is het bedrijf vanuit Hardenberg verhuisd naar een nieuw pand in Zwijndrecht, waar het sindsdien samen met Gepal onder één dak gevestigd zit.